15/7 -12: Nytändning för gammal idé

Precis hemkommen från NVC (NonViolent Communication) – festival, och jätteinspirerad. Har bl.a. stiftat bekantskap med mötesformen Open Space Technology, ett genialt system som möjliggör för massa människor att dela med sig till varandra av sånt de kan. Tänk om man kunde samlas ibland, kring olika teman, lära av varandra sådant man inte har råd att betala tiotusentals kronor i kursavgifter för, och samtidigt få ingå i ett sådant här levande kreativt sammanhang med andra som också vill utveckling, kommunikation, möte!

Sen var jag på kvällspromenad hemma i Stockholm. Vid Ulvsunda Slott, nere vid kanalen från Lillsjön, stod ett LJUVLIGT och alldeles tomt och övergivet hus.

Det var DÅ det sa Klick!

Jag har ju en gammal dröm sedan förut, Fattighuset. Att min uppgift på jorden är att göra Fattighuset till den vackraste platsen på jorden. En plats där vi som liksom blivit över i det här supereffektiva hightech-samhället kunde samlas, skratta, hjälpas åt och ha kul i former som inte förutsätter att man har massa pengar, är snabb som ögat och har vinstmaximering som sitt huvudsakliga intresse i livet.

Här var nu Huset! Tänk ett café där, och så en massa Liv, Kreativitet, Kultur, Lärande, Delande!

Och Här är jag! En människa som har kraft, tid, kärlek och glädje så det räcker för mer och fler!

Förra varvet, när idén om Fattighuset kom till mig, befann jag mig i en ganska pressad livssituation, ensam med tre barn, inget nätverk, lågavlönat slitsamt deltidsarbete i vården. Efter några försök landade projektet i en pärm i bokhyllan. Men nu – Nu har jag tid, och kraft. Nu är jag inte längre ensam och förtvivlad. Nu har jag möjlighet att satsa min själ i detta, precis så som jag drömt om!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>