23/7 -12: Arbetsförmedlingen

Sofisam.se är ett samarbete mellan Tillväxtverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen med information kring sociala företag. Högintressant läsning!

Efter att noga ha studerat sidan beslöt jag att ett bra första steg verkade vara att träffa dem på Arbetsförmedlingen som har uppgiften att hjälpa människor som vill starta eget.

Jag blev mycket väl emottagen, fick all tänkbar uppmuntran och också råd om hur jag skulle söka mig vidare, så det var ett bra möte. Men:
Personen jag fick träffa visste just ingenting om socialt företagande, och hade aldrig hört talas om sofisam.se, trots att det var Arbetsförmedlingen själv som låg bakom, och trots att den just handlade om hjälp att starta eget.
Så jag visade och pekade, och frågade om jag kunde få delta i någon av de kurser eller mentorsprogram som beskrevs på sidan.
- Då måste du vara inskriven på arbetsförmedlingen.
- OK. Hur gör jag då?
- Ja, det är om du kan få ett intyg på att du har nedsatt arbetsförmåga eller nåt då.
- Men jag är ju jättefrisk!
- Alltså, om du ska skriva in dig här så måste du helt lägga ner din nuvarande verksamhet, och så får du 223 kr per dag. Så du förstår att det vill jag inte rekommendera.

Nej, det förstår jag ju. Mitt mål är ju att sprida mesta möjliga glädje, inte att frivilligt avsäga mig de möjligheter jag nu ändå har, och samtidigt skaffa familjen tillbaka i den fattigdom vi precis tagit oss ur.

Jag får hitta en annan ingång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>