13/8 -12: Första affärsplanen

På Almis hemsida kan man ladda ner blanketter för affärsplaner och budget, och så uppmanas man ha fyllt i dessa inför sitt första rådgivningsbesök.

Nu har jag laddat ner.

Hjälp! Hur i hela friden ska jag kunna räkna på allt detdär? Hur ska jag kunna uppskatta lokalkostnad om jag inte har en aning om var vi ska vara? Inte vet jag vad man betalar för en rehabiliteringsplats. Eller ens vem som betalar. Eller vem jag ska fråga. Vad kostar en försäkring? Det står att de fleta sociala företag startar som projekt med medel från t.ex. Europeiska Socialfonden, men hur får man sådana medel? Och om man får medel till t.ex. hälften av kostnaderna, vad gör man sedan? (Eller samtidigt? Eller innan?) – man kan ju knappast starta ett halvt företag?

Som så ofta i livet bestämmer jag mig för att göra det jag kan och släppa resten: Jag fyller i det jag vet (t.ex. vad jag heter…) och så fortsätter jag projektet med att försöka hitta rådgivning.

Jag är konstnär och eldsjäl. Jag har kraft, idéer, villighet att arbeta för min sak. Jag behöver komma i kontakt med andra människor som har t.ex. kunskap och erfarenhet av budgetar och bidrag.

Vi människor behöver varandra, det är själva poängen. Min gåva behöver berikas med andras gåvor för att komma till uttryck. Utan materiella resurser blir det inget av konstruktiva idéer. Detsamma gäller tvärtom också: Utan konstruktiva idéer blir det inget vackert av en hög pengar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>