16/8 -12: CSES

Idag har jag varit på ett första rådgivningssamtal hos CSES, Centrum för Socialt Entreprenörskap vid Stockholms universitet. Wow! Vad mycket enklare, och verkligare, allting blir när man får bolla det med någon som vet nåt…

Budget, talade vi om. När vi satt där och talade om det kokade det liksom ner till ett antal konkreta frågor som det faktiskt är möjligt att söka ett svar på.

Ex: kolla med kommunen och ett antal privatvärdar om lokaler som finns, få en uppfattning om ett ungefärligt kvadratmeterpris.

Kolla med arbetsförmedlingen/försäkringskassan/stadsdelsförvaltningen vad man egentligen betalar för t.ex. en rehabiliteringsplats.

Fundera över möjligheter att starta i liten skala. Är det t.ex. möjligt att starta med bara en rehabgrupp vars arbetsuppgift är att planera och dra igång resten?

* * *

Personen jag träffade sade också att CSES inte är bäst på just sociala företag, det är Coompanion. Och nu har jag fått en tid hos dem fredag 24/8, så jag väntar tills dess med att börja försöka hugga mig fram i rehab-djungeln. De kanske vet vem jag kan prata med.

Om inkubatorn sade han att jag skulle återkomma när jag tagit reda på lite mer kring de här budgetgrejerna och så skulle vi titta på kriterierna. Jag har tittat på kriterierna, och jag tycker jag passar in väldigt bra.

Så nu är planen: Coompanion, några studiebesök andra sociala företag i Stockholmstrakten, och sedan utkast till budget.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>