25/8 -12: Coompanion

Nu har jag talat med en rådgivare på Coompanion. Vi satt på en bänk vid stranden i solen och talade om tänkbara vägar. Spännande! Plötsligt börjar det hela anta lite form. Jag anar något slags väg.

Hittills har alltsammans mest verkat som ett obegripligt samelsurium av olika tänkbara steg, som allesammans tycks förutsätta att en massa andra steg redan är tagna.

Nu har jag fått klart för mig att ett rimligt nästa steg är att registrera en ekonomisk förening. För de berörda samhällsinstanserna (FK, AF, sdf) samtalar bara med en juridisk person som motpart, som privatperson kan man inte driva samtal med dem.

För att registrera en sådan förening behöver man stadgar och kompanjonsavtal, jag fick med mig mallar för sådana dokument från Coompanion. Så nu blir det till att fundera, så att vi får med allting i stadgarna som vi vill göra och kanske kommer att vilja göra.

Jag ska också träffa en vän som arbetar som konsult i glesbygdsutvecklingsfrågor och kanske vet nåt om vägarna i slipsvärlden, och så är det tävlingen Ostartat som har sista dag för inlämning nästa fredag.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>