27/8 -12: Roland, eldsjälavårdare

En av sidovinsterna med att hålla på med ett sånt här projekt är de människor man kommer i kontakt med när man går med en dröm såhär.

I helgen har jag ätit lunch med min fina kurskamrat från Brobyggeutbildningen, Roland Hamlin och hans hustru. De bor i Delsbo utanför Hudiksvall, där Roland driver företaget Eldsjälavård: han är konsult i företagsutveckling, projektfinansiering och glesbygdsutveckling. Jag hade också tonsatt en dikt han skrivit, och så blev det tillräckligt många trådar som liksom gick ihop så att det blev av att träffas. Jätteroligt hade vi!

Vad gäller Resursrike har jag fått med mig insikten om vikten av Nätverk. Vikten av att knyta personliga kontakter, till enskilda människor på de olika institutionerna, människor som verkligen Vill något. Det är ofta det det hänger på.

Det känner jag igen som Sant: somliga människor är det faktiskt inte så mycket vits att prata med i ett sådant här sammanhang. Människor som har som sitt mål att göra så lite som möjligt, de kommer knappast att bidra till att föra det här projektet framåt. Det vill jag försöka komma ihåg, när det blir dags: När jag stöter på en sådan människa så ska jag bara låta vara, och försöka hitta någon annan. Leta tills jag hittar någon som, av egen kraft, vill använda sin ställning och sitt mandat till att göra skillnad, till att skapa bra saker.

För vi finns också, vi som inte är så intresserade av att suboptimera, som istället har som mål att skapa det bästa vi kan hitta på av de resurser som står till buds.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>