5/10 -12: Grannsamverkan för Glädje

Igår hade vi första träffen i nätverket Grannsamverkan för Glädje. Det var ett tiotal vuxna och ett tiotal barn som samlades i Hyresgästföreningens lokla, åt smörgås och kanelbulle, sjöng Astrid Lindgrens sånger och talade om saker vi kunde tänka oss att göra tillsammans.

Det var jätteroligt! Roligt att så många hade kommit, många bra förslag, en härlig stämning. Framöver var det flera stycken som vill träffas för yoga, för bildvisningar, för flera sångstunder, för högläsning och för julpyssel, bland annat. Och en kurs i hemsidessnickeri, så att projektet, och vår hyresgästförening, får en egen sida.
Vi körde ett slags Open Space-upplägg, folk fick skriva förslag på lappar, och sedan låg lapparna framme och man fick skriva sitt namn på det man tyckte lät intressant.

Det här är så spännande! Det känns också som en insats för en bättre värld. För småskalighet, lokalsamhälle, gåvotänk. Var den förändring du vill se i världen.

Tills det eventuellt blir en egen hemsida har jag lagt en presentation av idén och upplägget här: www.jannika.se/grannsam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>