29/1 -13: i träda

Idag har jag suttit och gått igenom mina listor med projekt. På den listan står Resursrike. Jag blir glad när jag ser det.

Går in på hemsidan. Konstaterar att det är nästan tre månader sedan sist. Konstaterar att jag, trots att jag under hösten letat ganska intensivt faktiskt, inte lyckats hitta de strukturer man sade fanns, för att möjliggöra förverkligandet av ett sådant här projekt.

Jag trodde kanske, när jag läste alla fyrfärgsbroschyrerna från Tillväxtverket och den utmärkta samlingssidan www.sofisam.se, att de här resurserna skulle finnas. Att det fanns en vilja och avsatta resurser som väntade på människor med idéer, kraft och tid att göra verklighet av visionerna.

Om det finns det har jag inte lyckats hitta dem. Jag hittade rätt gott om resurser avsatta för rådgivning. Det är förstås bra, men om det inte kombineras med praktiska möjligheter så hjälper det inte. Om man inte har en större organisation bakom sig, som kan stå för lokaler, garantier, krediter etc, då är alternativet jättestora personliga lån. Att skuldsätta mig upp över öronen för att få driva en innerligt behövd och efterfrågad samhällsnyttig verksamhet utan vinstsyfte, där någonstans går gränsen för min offervillighet.

För den som är en stor organisation, eller har en stor organisation i ryggen, finns möjligheter. Det finns bidrag för den som har möjlighet att själv skjuta till stora belopp. Det finns upphandlingsförfaranden etc för den som har möjlighet att först, utan ersättning och på vinst och förlust, skaffa lokal, tillstånd etc. Det finns alltså goda möjligheter för den som redan har kommit en bit på väg. Det är mycket glädjande. Men för den som inte har det verkar det gälla att hitta ett redan existerande sammanhang.

Så just nu ligger idén Resursrike i träda, och jag ägnar min energi åt annat.

Jag är ändå mycket glad och tacksam för den tid jag haft möjlighet att ägna åt detta. Hemsidan finns här. Det är bra. Jag finns också här, jag skulle fortfarande väldigt gärna arbeta med detta, om jag kunde se någon möjlighet.  Och vem vet vad som kan hända i fortsättningen.

För det har jag lärt mig av Livet: Man ska ALDRIG utesluta möjligheten av ett mirakel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>