Gårdfarimusik

Min livsuppgift, det är att sprida glädje, kärlek och musik i världen. Och behovet av sådant minskar ju inte av corona, utan här gäller det bara att hitta nya sätt. Om inte människorna kan komma till musiken, ja då får väl musiken komma till människorna. Så nu bäddar jag för en ny karriär som gårdfarimusiker:

Du som bor i någorlunda närhet av Järna kan utan kostnad arrangera en gårdskonsert/sångstund med mig: på gården där du bor, i en närbelägen skogsglänta, på en strand, ett torg eller i en trädgård.

Din insats består i lokalförankringen: fundera tillsammans med mig på dag, tid och program, kolla med ev styrelse att det är OK, bjuda in folk, sätta upp ev affischer, ordna med ev praktiska ting på plats.

Min insats består i att tillhandahålla ev marknadsföringsmaterial, infinna mig på utsatt tid med min gitarr, min batteridrivna högtalaranläggning och kanske ett allsångshäfte, och att stå för underhållningen.

Vi planerar upplägget tillsammans, och så hörs vi av på morgonen samma dag och stämmer av för vädret. Om det är monsunregn eller arktisk kyla bestämmer vi istället en ny dag.

Men om det INTE regnar, då samlas vi. Några på sin balkong. Några vid ett öppet fönster. Några kanske tar med en filt och en kaffekorg och kommer ut, på behörigt avstånd. Och så kör vi! Sjunger tillsammans. Sommarsånger, 50-talstema, Evert Taube, Siw Malmqvist, eller vad vi nu väljer för nåt.

klicka här för att lägga en peng i hatten

Finansiering:  musik är vad jag försörjer mig på, så det vore fint om det gick att skramla ihop åtminstone till mat och hyra, resan, ljudanläggningen och gitarrsträngarna. Ingen av oss har tidigare varit med om corona, så här får vi alla göra så gott det går helt enkelt.

Jag har med mig en hatt som man kan lägga ett bidrag i. Och en fin skylt med swishnummer. Det går också bra att swisha i för- eller efterhand, klicka på hatten för att lägga i en peng. Eller kanske finns det lite pengar avsatta för trivselaktiviteter t.ex. i bostadsrättsföreningen, hyresgästföreningen eller något annat sammanhang? Och så finns studieförbundet Bilda som oförtröttligt söker finansiering. Ännu vet vi inte hur det kan gå men vem vet, det kan inte uteslutas att det går bra! Många bäckar små, så ska det kanske kunna bli till en tallrik linssoppa till slut.

Låter det som något för där du bor?
Hör av dig, helst på mail, så får vi se vad vi kan hitta på:

jannika@resursrike.se 

 Ses, under en balkong nära dig!