Guidad rundtur, steg 2:

 Hur funkar det?

Rent tekniskt funkar det såhär:

För att delta behöver du en hyfsat god internetuppkoppling, och en dator, surfplatta eller telefon.

Vi använder oss av videokonferensverktyget Zoom, som är ett av de enklaste programmen för det här ändamålet. När man väl kommit igång behöver man i fortsättningen bara klicka på en enda länk för att delta.

Det finns ett   veckoprogram där du kan välja vad du vill vara med på.

När tiden är inne klickar du på loggan   Jannika på tden  och följer de instruktioner som dyker upp. Om det är första gången du gör det får du erbjudande om att ladda ner gratisprogrammet Zoom. Gör det.

Om du är osäker på tekniken kan du antingen göra som dagens ungdom: klicka på allt möjligt och se vad som händer. Ofta funkar det!

Eller också kan du välja en tid i programmet som är avsatt för att få hjälp att komma igång med Zoom. Då kan du prova, följa instruktionerna som dyker upp, och om det ändå inte lyckas, ringa mig så hjälps vi åt.

Vill du istället bekanta dig med det tekniska i lugn och ro, och samtidigt själv skaffa dig ett verktyg som du sedan kan använda för att träffa nära och kära, släkt och vänner online, då kan du anmäla dig till  en kostnadsfri studiecirkel  om tre gånger, där vi lugnt, långsamt och lättfattligt går igenom alltsammans.

Fortsätt rundturen: Vad kostar det?