Resursrike rehab

- det inre syftet med verksamheten

Som en integrerad del i vår café- och kulturverksamhet erbjuder vi också rehabilitering och arbetsträning för personer på väg tillbaka till arbetslivet efter en längre tids sjukskrivning, t.ex. efter utbrändhet, sjukdom, livskris. Långtidssjukskrivna personer som överförs från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen är särskilt välkomna – vi som jobbar här har själva tidigare befunnit oss i denna situation och har en mycket god uppfattning om vad man kan behöva i olika skeden av återhämtningsprocessen.

Rehabiliteringen läggs upp individuellt. Vår verksamhet ger oss möjlighet att erbjuda allt ifrån det allra första steget, att över huvudtaget ta sig iväg och ingå i ett sammanhang en liten stund, och sedan vidare, ett steg i taget, i den takt som är möjlig, tills man hittar punkten för bästa möjliga fungerande.

På Resursrike finns möjlighet till
- ett positivt sammanhang, struktur på dagen, samtalsstöd och hjälp till omorientering
- arbetsträning i verksamheten i den takt som fungerar
- på sikt möjlighet till anställning i verksamheten på de villkor som fungerar

* * *

Resursrike är ett arbetsintegrerande socialt företag. Vi bedriver affärsmässig café- och kulturverksamhet, samtidigt som vi säljer rehabiliteringsplatser till Arbetsförmedlingen/Försäkringskassan/Stadsdelsförvaltningen.

Vad är ett socialt företag?
- Det är ett företag som bedriver affärsverksamhet, men utan vinstsyfte utöver en rimlig försörjning för oss som arbetar här
- Det primära syftet är istället socialt: att sprida livsglädje bland alla som kommer i kontakt med oss (gäster, samarbetspartners och anställda), samtidigt som vi skapar arbete, delaktighet och försörjning för personer som av olika anledningar inte klarar full tid och/eller full fart.
- I ett socialt företag är alla medarbetare delaktiga i beslutsfattande och uppläggning av arbetet.
- Ett socialt företag samarbetar med men är organisatoriskt fristående från offentlig verksamhet
- Om det uppstår vinst i verksamheten efter att lönerna är betalda så använder vi den till att utvidga, utveckla eller utvecklas. Det finns ingen ägare som gör profit på vårt arbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>