Studiecirkel

En av möjligheterna här på mötesplatsen är att föreslå/anmäla sig till en studiecirkel i studieförbundet Bildas regi. Då har man ett särskilt ämne, en fast grupp och en plan för ett visst antal träffar.

Till en början erbjuds studiecirkeln

Zoom för nybörjare

Zoom är ett datorprogram vi använder för att kunna mötas såhär. En möjlighet för två eller fler att se och höra varandra, visa varandra bilder eller texter, rita en gemensam teckning, sjunga tillsammans, chatta, dela upp sig i mindre grupper etc.

Zoom är ett av de allra enklaste programmen att använda när man väl kommit igång – men det där att komma igång kan ju ibland upplevas som en hög tröskel.
Den här studiecirkeln ger dig draghjälp över tröskeln, kan man säga. Vi ”träffas” tre gånger online och går igenom alltsammans i lugn och ro från grunden, i en atmosfär av tålmodighet, varm humor och ett steg i taget. Skulle det strula hjälps vi åt på telefon, och när vi väl kommit in allihop utforskar vi de olika möjligheterna i programmet och hur det är att umgås online.

För att delta behöver du ha en hyfsat god internetuppkoppling och en någorlunda modern dator, läsplatta eller smartphone. Cirkeln är ingen garanti för att vi får det att fungera, men det KAN ju hända att det går! I annat fall går det också att delta i ett zoommöte genom att ringa upp ett telefonnummer och knappa in en möteskod, men då kan man ju inte se varann.

Nya cirklar startar kontinuerligt så fort vi blivit minst fyra deltagare. Anmäl intresse genom att fylla i formuläret, och så kontaktar jag dig när det är dags.

Ja tack, jag vill gärna delta i studiecirkeln Zoom för nybörjare: