Vad är detta?

Bakgrund:

Jag heter Jannika Häggström och är nu i coronatider Kulturarbetare Hemma Frisk. Till vardags jobbar jag med musik och berättelser, och med vänlig samvaro, skoj och skratt. Främst bland äldre, i vården, pensionärsföreningar, bostadsrättsföreningar etc. Mer om mig kan man läsa på   www.jannika.se

Men det får jag ju inte göra nu. Så då har jag funderat över hur jag kan vara till glädje i de här nya omständigheterna. Jag tänker såhär att min livsuppgift, det är att bära omsorg om glädjen, musiken, skönheten och skratten i världen. Det är viktigt, och det har jag uppgiften att fortsätta med, också i svåra tider. Oavsett hur det kan bli med t.ex. pengar. Just nu vet jag inte, och under tiden som jag inte vet så gör jag det bästa jag kan hitta på: ordna så att människor trots corona kan få mötas, hoppas, glädjas och sjunga.

Så föddes idén om en mötesplats på nätet, och om musik under balkongerna. Vem vet, det kanske går? Jag har aldrig försökt. Det kanske t.o.m. kunde vara riktigt roligt? Vi kanske kunde lära oss nya saker, träffa nya människor, ha kul tillsammans hemma i vår ensamhet? Det kanske t.o.m. skulle dyka upp någon med några pengar någonstans så att det går att betala hyran? Vem vet. Men alla kan ju liksom inte vara börsmäklare, någon måste ju vara korkad/modig nog att hålla på med glädjen och musiken också, om vi ska ha en värld som man orkar leva i.

Så jag bad några vänner att vara med mig och prova. Talade med Charlotte på Bilda. Talade med Vidar och Karin, mina kära vänner tillika hyresvärdar. Av någon anledning trodde de på mig allihop. Så satte jag igång.

Och minsann – det funkar! Det är faktiskt riktigt roligt!

Och nu när vi har provat ett tag lägger jag också märke till att det blir en annan kvalitet i samtalen här på zoom, genom att formen kräver att man talar en i taget: det blir mer av lyssnande, vi får höra lite mer av dem som vanligtvis inte säger så mycket, och vi blir mer uppmärksamma på vad vi verkligen vill tala om, när det inte är möjligt att tala i mun på varandra.

Och nu har vi kommit så långt att det är dags att bjuda in fler.

Dig till exempel? Sugen på att prova något nytt? Mycket välkommen!